ANKARA / YENİMAHALLE - Susuz Şehit Tamer Kılıç İlkokulu

tarihçe 2023

deneme

Susuz İlkokulunun yapımına 1936 yılında başlanılmış ve 1937 yılında öğretime başlamıştır.  Bir kısmı taş ve kerpiçten yapılan okulda  iki adet derslik, öğretmen lojmanı ve muhtar odası şeklinde dizayn edilmiştir..

Eylül 1957 yılında esaslı bir tamir görmüş,  bütün binanın tamir ve boyası  Milli Eğitim Bakanlığınca yaptırılmıştır. Kerpiç üzerine beton sıva yaptırılarak  sağlam bir görünüme kavuşturulmuştur.

1963 yılında  okulun yetersizliği nedeni ile  Amerikan tipi baraka kurulmuş  öğretime bir müddet  bu okulla birlikte  devam edilmiştir.  Daha sonra binada  yer yer çatlaklar meydana gelmesi  nedeniyle sağlık ocağı olarak kullanılan  binanın yapımına başlanılmış. Öğrenime burada devam edilmiştir.

Bu binanın da yetersiz kalması nedeni ile  1988 yılında Susuz Köyü  Yaptırma Derneğikurularak  derneğin çalışmaları  sonucunda  vatandaş devlet işbirliği ile  06/06/1990 tarihinde  bu günkü  binamız eğitim ve öğretime başlamıştır.

Yeni yapılan binamızda 15 derslik, Ana sınıfı, teknoloji tasarım sınıfı, çok amaçlı salon, arşiv, spor odası, üç idari oda,   bilişim teknolojileri sınıfı,  öğretmenler odası,  kütüphane, mescid, tuvaletler  bulunmaktadır.  2007 yılında  Kivinis  kulübü tarafından kapı, dış cephe boyası, çatı onarım yapılmıştır. 2010 yılında ise Yenimahalle Belediyesi tarafından kütüphane, fen ve teknoloji laboratuarı, öğretmenler odası, müdür ve müdür yardımcısı odasının donatımı, okul bahçe duvarı tel çit ile çevrilmiştir.

6287 sayılı kanun gereği İlköğretim Okulu;  İlkokul ve Ortaokul olarak iki kuruma dönüşmüştür. İlkokul ve ortaokul olarak  2012-2013 yılında  eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

Ankara İl Milli Eğitim Komisyonunun 19/02/2018 tarih ve 3431879 sayılı kararı ile Susuz İlkokulu -Ortaokulu'nun adı Susuz Şehit Tamer Kılıç İlkokulu-Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.

Yayın: 01.09.2023 - Güncelleme: 01.09.2023 17:59 - Görüntülenme: 102